Skip to content

BLOG

Programiranje u programskom alatu RobotStudio

Programiranje robota zasnovano na računaru najbolji je način za maksimiziranje povrata ulaganja u robotske sisteme, što rezultira nižim troškovima, bržim procesom proizvodnje i vrhunskim proizvodom na tržištu.

RobotStudio omogućava programiranje na računaru bez ometanja postojećeg procesa proizvodnje.

S obzirom na složenost modernih robotskih sistema, nekad je teško postići da svi elementi dizajna i programiranja budu tačni i ispravni. RobotStudio upravo vam pruža mogućnost da uradite sve bez greške, omogućavajući provjeru alata koje koristite, ali i provjeru procesa u svim koracima prije nego počne primjena istog u proizvodnji.

Na taj način možete biti sigurni da će vaš sistem funkcionisati, a rizik od pogreške je minimalan. Na svom računaru brzo i jednostavno možete više puta isprobati sve varijante i tako stvoriti najbolje rješenje.

RobotStudio baziran je na ABB Virtual Controller, što predstavlja kopiju softvera koji se koristi u samoj proizvodnji. To omogućava da sve što uradite na računaru radi isto tako i u prozvodnji.

Nove proizvode možete dodati pomoću ovog programa bez narušavanja slijeda proizvodnje. To predstavlja bitnu stavku kada je u pitanju programiranje i mnogo je efikasnije jer nema ograničenja postojećim proizvodima.

Smanjenjem rizika, ali i uspješnog integriranja robotskog sistema smanjuju se troškovi, unaprjeđuje produktivnost i kvalitet, a konačni proizvod brže stiže na tržište. Upravo iz tih razloga RobotStudio predstavlja odličnu investiciju za dalje napredovanje i proširenje vaše proizvodnje.

PODIJELI